Nieuws

WEC - Herpinia (Beker) 1-4 (19-12-2019)

zondag 29 december 2019
  WEC – Herpinia (donderdag 19 december 20.00 uur) uitslag 1 - 4Gisteravond, donderdag 19 december 2019, werd de bekerwedstrijd gespeeld tussen WEC en Herpinia.

Herpinia won de wedstrijd overtuigend met 4-1 en gaat naar de volgende bekerronde en gaat dan voetballen tegen de winnaar van Erp – Vesta’19, deze wedstrijd wordt komende zondag gespeeld.

Een bijzonder feit was dat Herpinia niet in het traditionele rood-zwart voetbalde, maar in de blauwe reserveshirts van WEC. Dit op verzoek van de scheidsrechter.

In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij aan beide kanten kleine kansjes werden gemist. Rowdy Megens werd enkele keren op links goed de diepte ingestuurd. Opvallend voor Herpinia was dat er voor de rust veel op links werd gevoetbald.

Toch ging WEC de rust in met een 1-0 voorsprong door een geweldig doelpunt van nummer 9 van WEC, die in de 37e minuut knap in schoot.

De 2e helft was duidelijk in het voordeel van Herpinia. Rowdy Megens ging op rechts voor spelen en Nick Arts op links voor. Dit bracht aanvallend veel meer afwisseling en gevaar.

Dit resulteerde in vier doelpunten voor Herpinia.

In de 59e minuut maakte Wesley Megens fraai de 1-1, door met een afstandsschot raak te schieten. Na goed combinatievoetbal tussen Luuk Rosmalen en Rowdy Megens, kon broer Wesley simpel de 2-1 binnen tikken in de 67e minuut.

Vier munten later stuurde Wesley de bal de diepte in op links naar Nick Arts, die fraai zijn tegenstander uitspeelde en de bal goed voor trok naar Luuk Rosmalen, die keurig de 3-1 raak schoot.

WEC kon alleen af en toe gevaarlijk worden uit vrije trappen en corners. Maar onder leiding van doelman, Julien van Hintum en de achterhoede met Gijs van de Heuvel, Tom van Sonsbeek, Tim Siebers en Arjan van Erp, kon WEC in de 2e helft niet meer tot scoren komen.

Met opnieuw goed combinatievoetbal op het middenveld van Willem van Ras, Wesley Megens en Mike Janssen, stuurde Rowdy met een zuivere pass Nick Arts op rechts weg, die voor de mooie eindstand zorgde van 4-1 voor Herpinia.

In de 65e minuut werd Arjan van Erp vervangen door Jesse van Boekel, die zijn debuut maakte als linksachter. Wouter Nass verving Rowdy Megens 10 minuten voor tijd.

Statistieken:

 

37e minuut 1-0 voor WEC

45e minuut ruststand 1-0 voor WEC

59e minuut 1-1 door een doelpunt van Wesley Megens

65e minuut wissel Jesse van Boekel voor Arjan van Erp

67e minuut 1-2 door een doelpunt van Wesley Megens

71e minuut 1-3 door een doelpunt van Luuk Rosmalen

78e minuut 1-4 door een doelpunt van Nick Arts

80e minuut wissel Wouter Nass voor Rowdy Megens

90e minuut eindstand 1-4 voor Herpinia

 

 

Basisopstelling:

 Julien van Hintum –  Gijs van de Heuvel – Tom van Sonsbeek – Tim Siebers – Arjan van Erp – Mike  Janssen – Willem van Ras – Wesley Megens – Nick Arts –  Rowdy Megens – Luuk Rosmalen

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn