Nieuws

25 jarige jubilea Rick Ron Brian

vrijdag 10 januari 2020

Rick van Griensven:    

Rick, 31 jaar oud en is al lid van Herpinia sinds 1 juli 1994.

Voetbalcarriere:

Als jeugdspeler heb je in alle jeugdteams van Herpinia gespeeld, en bijna nooit 1 training gemist te hebben.

Na de A-junioren  ben je bij de selectie gekomen en speelt daar nog steeds in.

Je hikte enkele jaren tegen het 1e aan, regelmatig een basisplaats en vele invalbeurten. Soms als pinchhitter en dat leverde veel gevaar en kopdoelpunten op. Vele malen ben je na het spelen bij het 2e snel zonder douchen naar het 1e gegaan om als reserve bij te sluiten. Dit is een compliment waard.

Veel gevoetbald in Herpinia 2. Jouw topjaar was toch wel het seizoen 2015-2016, waarin jij als basisspeler kampioen werd met Herpinia 1 in een prachtige wedstrijd tegen Ravenstein.

Enkele hoogtepunten:

3 mei 2015: periodekampioen met H2;

7 juni 2015: promotie met H2;

29 november 2015 periodekampioen met H1;

22 december 2015 Rick bezoekt Nou Camp Barcelona als Toeschouwer of voor Contractbespreking;

26 april 2016 kampioen met H1 te Ravenstein

7 mei 2017 periodetitel met H1;

Kaderlid:

In 2006-2007 bij de jeugd begonnen als leider/ trainer F2

Tot en met seizoen 2010 – 2011 jeugdleider bij de A1

Seizoen 2013 -2014 leider bij de B1 en tot afgelopen seizoen jeugdleider geweest bij de A1.

Daarnaast ben je regelmatig beschikbaar als grensrechter bij Herpinia 1. Een mooie lijst waar Herpinia je dankbaar voor is.

Tentenkamp Herpinia:

Zowel als jeugdspeler als wel als leider heb je enorm genoten van de tentenkampen bij Herpinia. Jouw inzet als leider was altijd aanwezig.

Bijzonder feit: Op 11 november 2016 was Rick mede-oprichter van De Huppel Ontjes op Facebook. Als dansmarieke sjouwde hij met Prins Ontje tijdens de optocht door Herpen om een gezamenlijke foto te maken.

Rick je hebt tot nu toe een mooie voetbalcarrière. Als aanvoerder van H2 ben je een groot voorbeeld voor de jeugdige spelers. Als kaderlid dank ik jou voor jouw grote inzet. Gefeliciteerd met jouw 25 jaar lidmaatschap van Herpinia en ik hoop jou nog vaak te zien als voetballer en als kaderlid.


Ron Langeveld  

 

Ron, 31 jaar, is al lid van Herpinia sinds 1 juli 1994.

Ron is naast het gebeuren bij Herpinia fanatiek Ajaxfan, lid van Carnavalsgroep Me Mekoar, kroegtijger, ervaren krijger, bezoeker van festivals, bezoeker bij Amstel Live, bezoeker bij Guus Meeuwis en carnavalsvierder op zaterdag in Oeteldonk.

Kaderlid:

In seizoen 2008-2009 je intrede gedaan bij de jeugdleiding van Herpinia. Je was vaak zowel leider als trainer. Met uitzondering van 1 seizoen actief geweest tot en met seizoen 2015/2016  In totaal 7 seizoenen, grote klasse!!

Je bent zelfs een trainerscursus gaan volgen bij de KNVB om  je kennis en kunde beter over te brengen bij de jeugd van Herpinia.

Voetballer:

Jeugd:

Ron was een goede voetballer; een spelbepalende speler in zijn team. Hij was echter niet altijd de makkelijkste. Als het wat minder liep, kon je dat aan Ron merken, maar ook aan zijn medespelers en tegenstanders.

In zijn jeugdperiode heeft Ron zijn enkel gebroken en kon hierdoor lang niet voetballen.

Ron, is dit waar: In de B moesten we een beslissingswedstrijd op neutraal terrein spelen.    De verliezer van deze wedstrijd zou degraderen. Deze wedstrijd wonnen we zowel voetballend als vechtend. Onder leiding van Ron Langeveld, de uitslag 4-1 en een blauw oog.

Senioren:

Ron heeft geprobeerd om een blijvende plek in de selectie te verwerven. Dit is niet gelukt. Hij is nu al lang speler van Herpinia 3. 

Herpinia 3 verloor heel vaak in de beginjaren van Ron en wilde heel graag een klasse lager gaan voetballen. Dit kon in het seizoen 2017/2018 maar dat moest wel als Herpinia 5. Dit was voor Herpinia 5 en voor Ron een bijzonder jaar. Het was een zwaar karwei om de geduchte tegenstander Cito van zich af te schudden. Alle trucendozen werden geopend. Herpinia 5 trok aan het langste eind en werd kampioen in hun klasse. Het kampioenschap werd uitbundig gevierd en endigde op de Herpse kermis.Het seizoen daarna zijn ze weer terug gegaan naar Herpinia 3 en dus weer een klasse hoger gaan spelen. Wat nu beter gaat dan de voorgaande periode.  Ron voetbalt nu lekker mee in een goed voetballend team, die weer meedoen om de bovenste plekken.

Bijzonderheden Ron: Ron heeft een seizoen gehad dat ie zich 5x heeft afgemeld voor de wedstrijd ivm een familiedag. Ron heeft af en toe last heeft van zijn enkel, zeker als ze achter staan. Ron de gave heeft als ie scoort, dit bijna altijd doet via de tegenstande. Ron erg van gezelligheid houd en daarom heel veel speelminuten maakt in de 3e helft.

Ron, gefeliciteerd met jouw 25-jarig lidmaatschap bij Herpinia. Ik hoop jou nog vaak bij Herpinia te zien als voetballer en als kaderlid.

 

Brian van dren Boek 


Brian, 32 jaar, is al lid van Herpinia sinds 1 oktober 1994.

Volgens mij is Brian in Ravenstein geboren en woont hij nu in Herpen. Het is gewoon unne echte Herpse. Dat bleek ook wel uit het feit dat hij dit jaar Burgemesterskandidaat was dinsdags met de Carnaval in Herpen.

Hij is al bijna heel zijn leven keeper. Vroeger als jeugdspeler ging hij altijd naar de keepersdag met andere jonge keepers van Herpinia; Sander Klerks, Dennis Janssen en Johan Kuijpers.

Brian had altijd een shirt aan van Arsenal waarop groot JVC stond, daar wordt hij nog vaak aan herinnerd. Als keeper had hij ook altijd keeperstraining. Hierbij werd de trampoline gebruikt om de bal weer te vangen. Brian noemde deze trampoline de 'tjoek'. Nog steeds als hij deze trampoline bij Herpinia ziet staan, heeft hij het over de tjoek.

Brian staat bekend om zijn eigen spreuk: 'nooit de nul' oftewel we krijgen bij het 6de altijd een doelpunt tegen.

De derde helft staat bij Brian hoog in het vaandel en hij is dan ook altijd moeilijk naar huis te krijgen. Brian is hiervan ook altijd de kartrekker om iedereen mee te krijgen. In de 3e helft drinkt hij graag een Appeltje.

Marloes, de vrouw van Brian, moet altijd eens in de twee weken werken. Voor Brian geen reden om niet te gaan voetballen. Voor zijn twee dochters, Suus en Saar, is dan altijd oppas geregeld.

Brian is ook sponsor, met 'van den Broek textielhandel'. Doordeweeks is hij marktkoopman met dames kleding. Onlangs heeft hij samen met van Son metselwerken en de firma Coolen het zesde elftal nog voorzien van nieuwe tassen en trainingsjassen, als sponsoring. Bedankt.

Brian heeft sinds kort het trainen op donderdagavond weer opgepakt. Om met zijn woorden te spreken na een half uur trainen; ik zou er wel enne lussen..... oftewel wanneer kunnen we naar de kantine.

Ondanks dat Brian enkele jaren in Ravenstein heeft gewoond, is hij altijd bij Herpinia blijven voetballen. Het 90 jaar bestaan van Herpinia kende een groot hoogtepunt met de stage dive van Brian vanaf het podium op zondag.

Naast het voetbal heeft Brian meerdere hobby’s: met vrienden een weekendje weg zoals onlangs  naar Krakau, carnavalswagen, pronkzitting, vrijdagavond biertje drinken bij de Brug en tennis, waarbij hij ook vaak de kantine afsluit. Brian is een echt gezelligheidsman.

Brian gefeliciteerd met jouw 25-jarig lidmaatschap bij Herpinia. Blijf Herpinia trouw en dan sta je over 15 jaar hier voor jouw 40-jarig jubileum.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn