Nieuws

75 jaar jubileum Martien van Geffen

vrijdag 10 januari 2020

Martien van Geffen: 

 

Martien, 87 jaar, is al lid van Herpinia sinds 1 augustus 1944.

Een opmerkelijk detail was het feit dat tijdens de periode dat Martien consul was bij Herpinia, dat hij van de KNVB formeel geen lid mocht zijn van Herpinia. In die jaren stond zijn vrouw Riet op de ledenlijst.

Martien was zelf niet zo’n begenadigd voetballer, voetbalde in het tweede elftal ten tijde van de gouden generatie van Mies van Erp, Wout van Rossum en Adriaan vd Berg en stopte op relatief vroege leeftijd als voetballer.

Martien was consul voor Herpinia vanaf seizoen 1986-1987 t/m seizoen 2001-2002. Een lange periode, waarin hij op zondagmorgen door weer en wind al vroeg de voetbalvelden mocht gaan keuren.

Is bijna dagelijks op het sportpark te vinden, met name om te kijken hoe het met de velden staat. Vaak al in alle vroegte, om te controleren of er mollen of hazen/konijnen actief zijn op het veld. Martien maakt daarnaast ook regelmatig de vuilnisbakken leeg.

Vanaf seizoen 2003-2004 adviseert Martien,  Herpinia in de contacten met de gemeente Oss over het onderhoud van de velden. Is daarin behoorlijk vasthoudend; het lukt hem meestal het belang van Herpinia voor elkaar te verkrijgen.

Martien is iedere maand aanwezig bij de bijeenkomsten van het Klussenteam van Herpinia.

In de jaarvergadering van Herpinia van 19 november 2002 werd Martien benoemd tot erelid van Herpinia.

Op zaterdag en zondag volgt hij de wedstrijden van zijn kleinkinderen, daarop is hij trots, maar ook kritisch; bij hoge uitzondering slaat hij een wedstrijd over.

Ook bij de thuiswedstrijden van het eerste staat hij vaak langs de lijn, de uitwedstrijden volgt hij via Maasland FM Sport.

Naast Herpinia volgt hij op televisie al het voetbal nationaal en internationaal.                 Engels en Duits voetbal vindt hij leuker om te kijken dan Spaans en Italiaans. In Nederland is hij  niet voor een specifieke club, maar wel tegen Ajax. 

Martien was heel lang actief als biljarter en als deelnemer met het Blek Gojen. Daarnaast heeft hij het geluk dat hij nog erg fief is. Hij doet zoveel mogelijk met de fiets, vooral in het voorjaar is hij vaak al vroeg op pad. Voor de grote afstanden heeft hij een elektrische fiets, maar in en om Herpen, gaat alles nog op de oude vertrouwde fiets. Dit alles zoveel mogelijk samen met z’n vrouw Riet.

Martien, niet het oudste lid van Herpinia, maar wel het langste lid van Herpinia, erelid van Herpinia, een echte vrijwilliger bij Herpinia, gefeliciteerd met jouw 75-jarig lidmaatschap bij Herpinia; een prachtige mijlpaal!  Ik wens jou veel gezondheid toe en blijf jou graag zien op de voetbalvelden van Herpinia!

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn