Nieuws

Nieuwjaarsrede 2020 vv Herpinia

donderdag 16 januari 2020
  Openingswoord Nieuwjaarsreceptie Herpinia 1 Januari 2020:

Leden, sponsoren, supporters en andere belangstellenden, allemaal van harte welkom op de Nieuwjaarsreceptie van VV Herpinia. Een speciaal woord van welkom aan onze  Erevoorzitter, Wim van Hoogstraten, onze Ereleden, Leden van Verdienste en onze jubilarissen. Namens het bestuur van Herpinia wil ik hierbij iedereen een gezond en sportief 2020 toe wensen.

2019 was op allerlei gebieden een goed jaar voor Herpinia.

Binnen de jeugd waren diverse kampioenschappen te vieren in de voorjaarscompetitie. Absoluut hoogtepunt was ook het bereiken van de bekerfinales door twee van onze jeugdteams. Dat deze helaas verloren gingen maakt ons niet minder trots. Ook de afgelopen najaarscompetitie  verliep bij veel jeugdteams naar grote tevredenheid. We hebben een jeugdkader staan dat zichtbaar aanwezig is voor iedereen. Trots mogen we ook zeker zijn op de leiders en trainers die we hebben. Het feit hoe jong elan en enthousiaste ervaring samenwerken, is denk ik een voorbeeld voor veel clubs. Afgelopen zaterdag hebben we weer ons jaarlijkse oliebollentoernooi gehad voor alle jeugdteams en op vrijdag 17 januari vindt het FIFA Game toernooi plaats voor onze jeugdleden.

Ook bij de senioren kunnen we terugkijken op een goed jaar. Begin 2019 is ons vlaggenschip Herpinia 1 begonnen aan een opmars. Dit resulteerde in handhaving na een spectaculaire beslissingswedstrijd in Erp. Ook dit seizoen zijn we voortvarend bezig. We draaien leuk mee in de 4e klasse en hebben ons weten te plaatsen voor de laatste 32 in het bekertoernooi. De sfeer binnen de selectie mag ook goed worden genoemd en de vanuit de JO19 overgekomen jeugd vindt steeds beter hun draai. Ook bij de lagere elftallen gaat het prima. Trots zijn we zeker op het feit dat we afgelopen zomer Marcel Hakkenbroek hebben weten te strikken voor de functie van trainer van ons tweede elftal. Niet minder trots zijn we op onze andere elftallen. De aanwezigheid na afloop van trainingen en wedstrijden in onze kantine, het verrichten van vrijwilligerswerk,  en het organiseren van activiteiten zoals een lunch of feestavond met het elftal mogen zeker niet ongenoemd blijven. De aanwezigheid van damesvoetbal blijft ook een factor van enorm belang voor onze vereniging. Hier moeten we zuinig op zijn.

Financieel gaat het uitstekend met Herpinia. Onze kantine realiseerde wederom hogere omzetten dan de jaren ervoor en ook onze sponsorinkomsten namen weer toe. Enorm blij zijn we met het verlengen van de sponsorovereenkomst met onze Hoofdsponsor Profile, Familie Heurkens nogmaals dank. Ook onze kosten hebben we in de hand weten te houden. Het feit dat we een groot team van enthousiaste vrijwilligers hebben draagt hier zeker aan bij. Onze kantine draait nagenoeg volledig op vrijwilligers, vanaf vandaag zijn zij overigens voorzien van nieuwe blouses. Daarnaast hebben we inmiddels een groot en enthousiast klussenteam dat er voor zorgt dat onze accommodatie er piekfijn bij ligt.

Op het gebied van accommodatie en clubgebouw hebben we afgelopen jaar veel bereikt. Ik denk hierbij aan de verbouwing van onze kantine, het onderhoud aan de overkapping van ons clubhuis en het ballenrek in de materialenruimte. Dit hadden we nooit kunnen realiseren zonder vrijwilligers en bedrijven die met ons meedenken. Een van de hoogtepunten van alle aanpassingen zijn beslist de fraaie fotocollages die wij straks zullen gaan onthullen. Hierin wordt onze historie op een mooie manier zichtbaar gemaakt.

Zoals zo vaak, biedt het verleden geen garantie voor een goede toekomst. Daarom kijken we ook vooruit. 2020 wordt een belangrijk jaar voor ons. Met VIP en andere partijen uit Herpen en daarbuiten kijken we naar een gezamenlijke toekomst. Samenwerking met andere verenigingen is de enige manier om op allerlei gebieden een gezonde vereniging te blijven. Er wordt door diverse mensen hard gewerkt om de plannen uit te werken en we  rekenen op het feit dat de gemeente het belang van vitale verenigingen ondersteunt en dat Herpen behoudt wat het verdiend; een divers en gezond verenigingsleven. 2019 was voor Herpinia een goed jaar. Helaas verliep 2019 voor een aantal leden van de Herpiniafamilie wat minder voorspoedig en werden zij getroffen door ziekte en ander persoonlijk leed. Ik dank een ieder voor hun inzet in 2019 en hoop dat de goede sfeer onder de leden mag blijven in 2020. Naast een sportief 2020 wens ik jullie dan ook bovenal een gezond en gelukkig 2020 toe.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn