Nieuws

Herpinia - Alem 0-1 (26 jan 2020)

vrijdag 7 februari 2020
 

Herpinia verliest nipt van koploper Alem met 1-0

De spelers van Herpinia liepen teleurgesteld van het veld af na de 1-0 nederlaag tegen koploper Alem. In de allerlaatste minuut floot scheidsrechter Collin van Knegsel voor een vrije trap voor Alem, terwijl iedereen van Herpinia dacht dat de scheidsrechter floot voor een penalty voor Herpinia in verband met een overtreding op Niek Thijssen.

De 19-jarige scheidsrechter, die overigens prima floot, gaf later uitleg in de bestuurskamer met de mededeling dat Niek Thijssen de eerste overtreding maakte.

Op basis van het vertoonde spel en het gelijk aantal kansen, was een gelijkspel voor Herpinia wel verdiend.

Herpinia begon onwennig aan de wedstrijd. Vanuit een discutabele vrije trap van Alem werd er door Alem de 1-0 gemaakt in de 13e minuut vanuit een rommelige situatie.

Daarna volgde een goede periode van Herpinia, waarin Herpinia de bovenliggende partij was. Er volgde diverse kansen, die telkens goed werden gestopt door uitstekend keeperswerk van de keeper van Alem.

Wesley Megens gaf een prachtig schot op doel en even later kwam hij via een goede voorzet van zijn broer Rowdy recht voor de keeper te staan. De kans werd echter niet verzilverd.

In de 33e minuut werd er door de verdediger van Alem hands gemaakt op de rand van het zestienmetergebied De scheidsrechter gaf geen penalty, maar een vrije trap, die goed werd ingeschoten door Wesley Megens. De keeper bracht opnieuw redding.

In deze periode had Herpinia de 1-1 verdiend.

Echter een paar minuten voor rust scoorde Alem via de linksbuiten de 2-0. Deze goal werd door de scheidsrechter afgekeurd in verband met buitenspel.

Ruststand 0-1.

Direct na de rust kreeg Alem de kans op 2-0, die jammerlijk werd gemist.

Daarna had Herpinia veel balbezit en kreeg diverse kansjes.

In de 70e minuut had Alem bij een counter een goede kopkans op 2-0. Voor Herpinia ging de bal gelukkig net over.

Na een grove overtreding van een Alemspeler op Mike Janssen, ontving hij de rode kaart van de scheidsrechter in de tachtigste minuut.

Herpinia ging nog meer drukken op de goal van Alem. Er kwamen vele spannende momenten in het strafschopgebied van Alem. Echter de bal wilde niet in de goal van Alem.

Bij het eindsignaal ging de handen van de voetbalspelers van Alem de lucht in en waren bijzonder blij met de drie punten in Herpen.

Even later vernamen zij dat medekoploper RKTVC uit Tiel verloren had en dat zij de koppositie hadden veroverd.

Vele Alemspelers en supporters hebben nog een klein feestje gevierd in het clubhuis van Herpinia.

Eindstand 1-0 in het voordeel van Alem.

Statistieken:

13e minuut 1-0 voor Alem

45e minuut ruststand 1-0 voor Alem

60e minuut wissel Anthony van Zuijlen voor Wesley Megens

70e minuut wissel Tom van Sonsbeek voor Gijs vd Heuvel

82e minuut wissel Niek Thijssen voor Willem van Ras

90e minuut eindstand 1-0 voor Alem

Basisopstelling:

Julien van Hintum –  Gijs van de Heuvel – Arjan van Erp – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Mike  Janssen – Willem van Ras – Wesley Megens – Nick Arts –  Rowdy Megens – Luuk Rosmalen

 

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn