Nieuws

Herpinia - WEC 1-2 (beker)

dinsdag 15 september 2020
  Herpinia verliest thuis de 3e bekerwedstrijd van WEC met 2-1.

 

Herpinia uitgeschakeld voor de beker

Op een zonnig sportpark verloor Herpinia thuis nipt met 2-1 van WEC uit Wijbosch. Herpinia eindigt als derde in de poule en gaat niet verder in de bekerronde.

Goede start Herpinia

Al in de eerste minuut kwam Herpinia op een 1-0 voorsprong door een fraai doelpunt van Nik Arts na een uitstekende dieptepass van Gijs van de Heuvel.

Gelijkwaardige wedstrijd voor de rust

Herpinia en WEC gingen gelijk op voor de rust.

In de opstelling van Herpinia was de positie van links achter erg bijzonder, die ingevuld werd door Rowdy Megens, die de geblesseerde Arjan van Erp op die positie verving.

De duels om de bal tussen Rowdy en de rechtsbuiten van WEC, Stef Verhoeven, waren leuk om te zien.

Met regelmatig goed combinatievoetbal kon Herpinia zijn aanvallers bereiken.

Herpinia kreeg mogelijkheden zoals in de 12e minuut na een inspeelpass van Tim Siebers op Ivo van Aalst, die goed vrij kwam van zijn tegenstander en Nik Arts op snelheid in speelde.

In de 18e minuut werd Jelco Danen slim de ruimte ingestuurd door Willem van Ras. Door een mindere aanname ontstond er helaas geen kans.

4 minuten later werd Nik Arts gevloerd op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap werd te slap ingeschoten.

WEC had enkele goed kopkansen en was gevaarlijk met afstandsschoten, die geen probleem waren voor onze keeper, Julien van Hintum.

Ruststand 1-0 voor Herpinia

 

WEC slaat toe in de 2e helft

Herpinia had in de 2e helft meer moeite om de bal in de ploeg te houden en kreeg na de drinkpauze in de 70e minuut de deksel op de neus. Eerst werd nog een kans van WEC van de doellijn gehaald, maar even later scoorde WEC tweemaal met de kop en kwam op een 2-1 voorsprong.

Weinig kansen voor Herpinia: kans voor Willem in de 61e minuut en in de 89e minuut kans voor IVO na een lange bal van Tim. Verder was er rond de 84e minuut 2 keer sprake van een mogelijke handsbal. De goed leidende scheidsrechter, de heer Arts, gaf geen penalty voor Herpinia.

In de slotminuut kreeg WEC nog een mogelijkheid op 3-1, die kans ging echter voorbij.

In de 2e helft werd bij Herpinia Wesley Megens vervangen door Rick Staassen.

Eindstand 1-2 voor WEC

Op 20 september eerste competitiewedstrijd thuis tegen Gassel

Na een redelijk goede voorbereidingsperiode krijgt Herpinia komende zondag Gassel op bezoek. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Herpinia hoopt de komende weken de selectie weer compleet te krijgen met de spelers Job van Roosmalen, Mike Janssen en Arjan van Erp.

De Herpinia supporters zijn zondag van harte welkom.

 

 

Basisopstelling:

 

Julien van Hintum – Rubin Schoenmakers –  Tom van Sonsbeek – Rowdy Megens – Tim Siebers – Wesley Megens –  Willem van Ras – Gijs van de Heuvel – Jelco Danen –  Nik Arts – Ivo van Aalst

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn