Nieuws

Achilles Reek - Herpinia 2-2 (27-09-2020)

donderdag 8 oktober 2020
  Herpinia verspeelt in eindfase 2 dure punten tegen Achilles 2-2

 

Terecht gelijkspel

Herpinia kwam in de uitwedstrijd tegen Achilles Reek niet verder dan een gelijkspel. De wedstrijd eindigde in 2-2. Over de hele wedstrijd gezien, een terechte uitslag. Het was echter zuur dat Achilles pas in de laatste minuten de gelijkmaker kon scoren.

Achilles begint beter aan de wedstrijd

De beginfase was duidelijk voor Achilles. Met veel energie gaven zij duidelijk aan voor de volle winst te gaan. Een vrije trap en een afstandsschot gingen maar rakelings over.

Beter in de wedstrijd

Na  circa 20 minuten nam Herpinia het heft in handen en ging duidelijk beter voetballen. De vrije trappen van Rowdy Megens en de voorzetten van Mike Janssen werden nog niet beloond.

In de 22e minuut kon Herpinia op het middenveld de bal onderscheppen en kon Tim Siebers in het strafschopgebied Rowdy aanspelen, die de bal keurig laag binnen schoot; 0-1 voor Herpinia.

Achilles kreeg enkele kansjes; deze werden telkens goed geblokt door de verdediging van Herpinia.

Herpinia kreeg ook mogelijkheden en had misschien in deze fase verder afstand moeten nemen.

Ruststand 0-1

 

In de 2e helft ging de wedstrijd op en neer

In de 5e minuut van de tweede helft had Herpinia misschien vroegtijdig de wedstrijd kunnen beslissen toen Rick Staassen op rechts goed door kwam en tegen de keeper op schoot.

Achilles ging in het begin van de 2e helft weer fel van start en ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker.

In de 10e minuut viel de gelijkmaker voor Achilles door een doelpunt van aanvoerder Rob van der Wijst.

Nik Arts kwam bij Herpinia na een klein kwartier in het veld voor Rick Staassen. In de 28e minuut kwam Ivo van Aalst in het veld voor Jelco Danen.

Het spel golfde op en neer. Voor beide teams kwamen er kansjes.

Herpinia was vooral op links gevaarlijk via Rowdy. Op rechts kon Nik net niet goed aangespeeld worden. Ivo kon de bal goed bijhouden.

In de 30e minuut speelde Wesley Megens zijn broer, Rowdy, op links uitstekend aan; Rowdy kon hoog in het doel fraai scoren, 1-2.

Achilles ging met nog meer energie spelen en kreeg kleine kansjes op de gelijkmaker. Herpinia werd onrustig en kon de bal maar moeizaam in het team vasthouden. De 1-3 had ook mogelijk geweest. Via goede voorzetten van Mike en Willem kwamen er kansen. In de slotfase speelde Ivo op links prachtig Rowdy aan, die zijn broer Wesley in het strafschopgebied aan speelde; Wesley werd duidelijk in de rug geduwd; scheidsrechter gaf echter geen penalty.

In de slotminuten werden alle ballen door Achilles in het strafschopgebied geplaatst. De druk werd te groot en Herpinia stond verdedigend even niet goed. Achilles scoorde op het allerlaatste moment uit een scrimmage de gelijkmaker, 2-2.

Eindstand 2-2

 

Komende zondag speelt Herpinia thuis tegen Vesta.

 

 

Basisopstelling:

 

Julien van Hintum – Ruben Schoenmakers –  Tom van Sonsbeek –  Tim Siebers – Gijs van de Heuvel – Wesley Megens –  Willem van Ras – Mike Janssen – Rowdy Megens –  Jelco Danen – Rick Staassen

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn