Nieuws

Vorstenbosche Boys - Herpinia 1-3 (11-10-20)

zondag 11 oktober 2020
  Herpinia behaalt mooie overwinning in Vorstenbosch 1-3 (11-10-2020)

In een sobere omgeving zonder publiek won Herpinia verdiend van een voetballend Vorstenbossche Boys. Opmerkelijk was dat deze wedstrijd te volgen was via livestream/ facebook.

Andere tactiek op het middenveld

Trainer Maarten Hendriks begon op het middenveld met Gijs van de Heuvel, Mike Janssen en Willem van Ras. Herpinia speelde in een V-formatie, waarin Willem centraal als verdedigende speler functioneerde. Maarten was na afloop bijzonder tevreden over deze keuze.

In de achterhoede was Job van Roosmalen terug als centrale verdediger en stond Tom van Sonsbeek als linksachter geposteerd in plaats van de nog steeds geblesseerde Arjan van Erp.

Eerste helft

In een gelijk opgaande wedstrijd voetbalde Vorstenbosch voor de rust wat makkelijker, maar kreeg Herpinia regelmatig de kansjes.

In de 3e minuut kwam Herpinia al op voorsprong door een doelpunt van Rowdy Megens, 0-1. Rowdy tikte vanaf rechts met links de bal in de verre hoek goed binnen.

Door een misstap in de defensie van Herpinia kon de spits van Vorstenbosch in de 7e minuut de bal onder de keeper plaatsen en zo voor de 1-1 zorgen.

Het spel golfde op en neer, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Ruststand 1-1

Herpinia wint verdiend in de 2e helft

De achterhoede met Ruben Schoenmakers, Tim Siebers, Job van Roosmalen en Tom van Sonsbeek en keeper Julien van Hintum stond als een huis en gaven in feite geen kans weg.

Onze spitsen met Rowdy Megens, Jelco Danen en Nik Arts waren in de 2e helft continu dreigend. Met regelmatig goed spel op het middenveld werden onze spitsen op de juiste manier aangespeeld.

Na goed samenspel van Jelco en Nik kon Rowdy in de 51e minuut vrij gemakkelijk Herpinia op een 1-2 voorsprong brengen.

Een paar minuten later had Nik een prachtige actie op rechts, die niet met een doelpunt werd beloond.

Vorstenbosch kon af en toe uit een corner of met een afstandsschot licht gevaarlijk worden.

Herpinia kreeg in deze fase regelmatig mogelijkheden om op 1-3 te komen. Dit wilde nog niet lukken.

In de loop van de  2e helft werd Tom vervangen door Wesley Megens, Willem door Ivo van Aalst en Gijs voor Jesse van Boekel.

In de 80e minuut had Rowdy een fraaie actie en bracht de keeper van Vorstenbosch redding. 5 minuten later werd Nik op rechts weer goed aangespeeld  en kon hij Jelco makkelijk bedienen. Jelco maakte geen fout en scoorde de beslissende treffer; 3-1 voor Herpinia.

Eindstand 1-3

 

Herpinia klimt naar de 6e plaats en gaat komende zondag met vertrouwen naar de uitwedstrijd tegen NLC uit Lith.

 

Startopstelling:

 Julien van Hintum – Ruben Schoenmakers –  Job van Roosmalen –  Tim Siebers – Tom van Sonsbeek – Gijs van de Heuvel  –  Willem van Ras – Mike Janssen – Rowdy Megens –  Jelco Danen – Nik Arts

 Wissels:
Wesley Megens voor Tom van Sonsbeek
 Ivo van Aa;st voor Willem van Ras
Jesse van Boekel voor Gijs van den Heuvel

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn