Update plan KNVB 13-04-2021

dinsdag 2 februari 2021

Update na persconferentie 13 april 2021

Maatregelen

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 april een stappenplan gepresenteerd waarin aangeven staat hoe de coronamaatregelen afgebouwd kunnen worden. Dat openingsplan begint op 28 april. De meest in het oog springende verandering op die datum is het verdwijnen van de avondklok. Verder blijven de volgende zaken vooralsnog gehandhaafd:

  • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
  • Spelers vanaf 27 jaar mogen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie. 
Protocol/richtlijnen bij besmettingen
 
In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft

Veel gestelde vragen Corona en VoetbalKNVB Regiocup jeugd en senioren
Voor de categorie A senioren (Herpinia 1 en 2) wordt de competitie definitief niet hervat, ALLE Herpinia teams (senioren) stromen automatisch door naar de KNVB Regiocup. 

Alle jeugdteams stromen ook automatisch door naar de KNVB Regiocup.

KNVB Regio Cup: regionale herindeling poules. Afhankelijk van startdatum bestaan poules uit 8, 6 of 4 teams waarin een volledig of half schema wordt gespeeld.

Op www.knvb.nl/regiocup staat alles verder uitgelegd.

 Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn