Update plan KNVB 23-02-2021

dinsdag 2 februari 2021

Update na persconferentie 23 februari 2021


We zijn op weg naar betere tijden; een stapsgewijze opening, van o.a. de sport. En de eerste stap is gezet. We zijn daarom allereerst verheugd over de versoepelingen voor de jeugd tot 27 jaar, die vanaf 3 maart ingaan.

Training hervat tot 27 jaar

Deze groep kan, zonder 1,5 meter afstand, weer volop gaan trainen en zich opmaken voor een eventuele competitiehervatting. De leeftijdgrens maakt het ingewikkeld, dat realiseert eenieder zich. Dit vraagt wederom om inzet en creativiteit. We zien deze versoepeling echter als een opmaat naar versoepelingen voor de leeftijd 27+, waardoor we deze leeftijdgrens hopelijk in de nabije toekomst los kunnen laten. Herpinia 1 en 2 starten weer op donderdag 4 maart met de trainingen.

Het trainingsschema wordt nog aangepast omdat de laatste training om 20.30 uur afgelopen moet zijn ivm de avondklok.

Geen competitie Herpinia senioren

Helaas zijn we ook op het punt gekomen dat, conform de routekaart, de competities van senioren categorie A, waaronder dus alle competities van de 1e elftallen in de 2e divisie t/m 5e klasse niet kunnen worden hervat. Dit houdt in dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en dat de indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het huidig seizoen 2020/’21. Voor deze teams wordt in navolging van de categorie B ook de KNVB Regiocup aangeboden, zodra de coronamaatregelen dat toestaan.

Waarom ‘tot 27 jaar’?
De overheid heeft deze leeftijd ingesteld als leeftijd om jongvolwassen te duiden. Dit brengt in de huidige situatie voor veel teamsporten praktische problemen met zich mee. Dat hebben we uiteraard ook aan de overheid duidelijk gemaakt. Zij erkennen de complexiteit die dit met zich meebrengt, echter is dit de maximale grens die zij nu willen trekken.

KNVB Regiocup jeugd en senioren
Voor de categorie A senioren (Herpinia 1 en 2) wordt de competitie definitief niet hervat, ALLE Herpinia teams (senioren) stromen automatisch door naar de KNVB Regiocup.

Alle jeugdteams stromen ook automatisch door naar de KNVB Regiocup.

KNVB Regio Cup: regionale herindeling poules. Afhankelijk van startdatum bestaan poules uit 8, 6 of 4 teams waarin een volledig of half schema wordt gespeeld.

Op www.knvb.nl/regiocup staat alles verder uitgelegd.

 Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn