Nieuws

Nieuwjaarswoord 1 januari 2021

vrijdag 1 januari 2021

Nieuwjaarswoord Herpinia 1 januari 2021

 

In het 92-jarig bestaan van Herpinia was dit een jaar om snel te vergeten. Net als de rest van de wereld, ondervonden ook wij de gevolgen van het Coronavirus. Nauwelijks competitievoetbal, nauwelijks trainingen voor de heren en dames en een gesloten clubhuis. Ook werden diverse leden, supporters en sponsoren hard getroffen door het Coronavirus en de gevolgen hiervan. Getroffen door ziekte, overlijden van een dierbare, gesloten ondernemingen en het verliezen van hun baan.

We sluiten het jaar ook af met enkele lichtpuntjes. Door de inzet van de vele vrijwilligers hebben veel trainingen voor de jeugd nog gewoon doorgang kunnen vinden. Het klussenteam heeft het nodige onderhoud kunnen uitvoeren aan het gebouw en de begroeiing. Financieel is Herpinia het jaar ook goed doorgekomen. Mede dankzij de niet aflatende steun van onze leden en vooral niet te vergeten onze sponsoren.

We sluiten het jaar 2020 af en kijken snel vooruit naar het jaar 2021.

2021 een jaar vol hoop en met hoge verwachtingen. Wij gaan er vanuit

dat we samen Corona onder controle krijgen. We verlangen terug naar de normaal. Samen trainen, samen voetballen in competitieverband, gezellig weer naar ons clubhuis toe en als supporter langs de lijn bij de wedstrijden van onze teams. Weer knuffelen en juichen bij een doelpunt i.p.v. 1.5 meter afstand bewaren van elkaar. Weer een paar keer per week luisteren naar de adviezen van trainers, leiders en supporters i.p.v. naar virologen en wetenschappers. Maar voor het zover is, moeten we nog even volhouden. Even de regels volgen en vooral ook hopen op betere tijden.

Of deze tijden snel aanbreken en de competitie in januari weer opgestart kan worden, zoals de KNVB zich dat eerder voorstelde, is zeer de vraag. Het moment waarop dit kan gebeuren is afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona. Na de persconferentie van 12 januari 2021 weten we hopelijk wat meer.

In 2021 zal Herpinia, samen met VIP en andere partners zoals Stichting Dunes Games, verder doorgroeien naar een vitale vereniging. Over deze samenwerking zal een definitief standpunt worden ingenomen, waarbij ook de gemeente Oss een belangrijke rol heeft om dit mede mogelijk te maken.

Namens het bestuur wil ik iedereen bedanken voor jullie inzet in 2020 en rekenen wij ook weer op jullie in 2021. Ik wens alle leden, sponsoren, vrijwilligers en supporters een sportief en gezond 2021 toe. Blijf gezond en pas goed op elkaar, ook in het nieuwe jaar.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn