Achilles Reek 1 - Herpinia 1 0-4 (7-11-2021)

zondag 7 november 2021

Herpinia wint derby tegen Achilles Reek met 0-4

Een ontketend Herpinia had aan een helft ongekende inzet en goed voetbal voldoende om het hoger geklasseerde Achilles Reek met 0-4 op zij te zetten.

Bij Herpinia keerde Mike Janssen terug in de basis na een aantal wedstrijden afwezigheid. Herpinia ging fel van start in de eerste helft. In de eerste minuten kreeg de rood-zwarte formatie al direct kansen. Een voorzet van Rowdy kon het hoofd van Nik net niet bereiken. Een paar minuten later was het wel raak. Beau maakte met een fraai lopje over de keeper de 0-1.

Na een kwartier spelen raakte een kopbal van Nik de lat vanuit een fraaie voorzet van Jesse. De rebound van Mike werd uitstekend gestopt door de keeper van Achilles.

Na een half uur spelen werd eindelijk de verdiende 0-2 gemaakt. Nik rondde keurig af na een goede combinatie van Willem en Rowdy. Een paar minuten later was het weer raak. Beau strafte een foutje van de keeper vakkundig af.

Herpinia ging rusten met een 0-3 voorsprong. Achilles had hier in de eerste helft weinig tegenin te brengen.

In de tweede helft kwam Achilles beter voor de dag. Dit resulteerde in een aantal kansjes en een schot op de paal. Beau miste een paar minuten later een kans op zijn derde goal van die middag.

Een minuut of tien voor tijd maakte Herpinia de 0-4. Vanuit een vrije trap vanuit een toch wel lastige positie schoot Gijs de  bal in het doel.

Een moe gestreden Beau en Mike werden hierna vervangen door Wesley en Jelco. Beiden konden gelukkig weer wat minuten speeltijd maken na een periode van blessureleed.

Met een eindstand van 0-4 en een helft fantastisch voetbal heeft Herpinia weer aan zelfvertrouwen getankt voor de derby tegen Vesta welke zondag a.s. op ons sportpark zal worden gespeeld.

Basisopstelling:

Julien van Hintum – Tom van Sonsbeek –  Job van Roosmalen – Rubin Schoenmakers – Mike Janssen – Jesse van Boekel - Gijs van de Heuvel –   Willem van Ras – Nik Arts –  Beau van Dieten – Rowdy Megens.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn