Nieuws

Cito - Herpinia 3-2 (26-9-21)

zaterdag 2 oktober 2021


Herpinia - Cito 3-2 (26 september 2021)

Herpinia verliest nipt van Cito in Oss op 1e Competitiezondag


Voorbeschouwing

Na de lange coronaperiode kon er eindelijk, bijna na 1 jaar, weer voor de competitie gevoetbald worden op zondag 26 september 2021.

Een uitwedstrijd tegen titelfavoriet Cito in Oss.

Herpinia had vooraf aan deze wedstrijd een matige, onrustige voorbereidingsperiode achter de rug. Voor de beker werd gewonnen van Sambeek en werd er voor de beker 2 keer verloren tegen Astrantia en Heijen.

In deze periode raakte diverse basisspelers geblesseerd.

Tegen Cito ontbrak Mike Janssen en ontbraken in verband met blessures Jelco Danen, Nik Arts en Julien van Hintum. Rowdy Megens was gedeeltelijk beschikbaar ( blessure ).

 

Eerste helft

Herpinia startte verrassend met een 5-3-2 opstelling met 3 centrale verdedigers, Tim, Job en Tom. De backs Jesse op links en Semih op rechts. Het middenveld werd bezet door Wesley, Gijs en Willem. In de aanval Beau en Rowdy.

In een op en neer gaande eerste helft kregen beide ploegen drie/ vier scoringskansen. Herpinia creëerde de kansen door goed combinatiespel met Wesley, Willem, Rowdy en Beau. Rowdy was door zijn snelheid de lastpak voor Cito. In de 5e minuut kreeg Rowdy op links met volle snelheid de kans op 1-0; helaas ging de bal net naast de paal.

Cito ging effectiever om met hun kansen en scoorde voor de rust met 2 prachtige afstandsschoten van Mustafa Guler; 2-0 voor Cito.

Rowdy scoorde voor de rust in de 30e minuut. Deze goal werd op advies van de grensrechter van Cito twijfelachtig afgekeurd.

Ruststand 2-0 voor Cito

 

Tweede helft

Herpinia wisselde in de rust: Niek Thijssen verving Rowdy Megens en Ruben Schoenmakers verving als rechtsback Semih Gul.

Gedurende de 2e helft kreeg Herpinia de wedstrijd onder controle. De druk op het Citodoel werd langzaam steeds groter. In de 15e minuut dacht heel Herpinia een stafschop te krijgen in verband met hands. De scheidsrechter besloot echter anders.  Zeker twee keer werd een Herpinia speler een goede kans ontnomen door vermeend buitenspel.

In de 17e minuut kwam bij Herpinia, A-speler Pim Verwijst, in het veld voor Wesley Megens.

In de 30e minuut schoot Cito uit een voorzet van rechts onverwacht de  3-0 binnen.

Kort daarna kwam Pim vrij van rechts voor de keeper en schoot rakelings over. Beau had een goede kopkans vanuit een voorzet van Niek. Herpinia gaf niet op en ging met een positieve instelling de strijd aan.

In de 38e minuut werd Willem van Ras vervangen door Mike Bouman.

Herpinia ging voor een slotoffensief en werd beloond.

In de 42e minuut scoorde Beau fraai met een kopbal uit een vrije trap van Gijs, 3-1.

Cito ging wankelen en Herpinia kreeg een kans via Tim, waarna Niek Thijssen uiteindelijk de bal in het Citodoel kon binnen tikken, 3-2.

In de slotminuut tikte doelman Oktay Dogan nog een doelpoging van Jesse van Boekel uit de kruising.

Herpinia verliet na de 3-2 nederlaag met opgeheven hoofd het veld van Cito.

Herpinia heeft als team gestreden en kan ondanks wat tegenslagen de weg vooruit in slaan.

De goede invalbeurt van Pim Verwijst was het vermelden waard.

Komende zondag, 3 oktober 2021, speelt Herpinia thuis de streekderby tegen Vesta’19. Supporters van Herpinia en Vesta zijn van harte welkom.

 

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Semih Gul –  Tom van Sonsbeek –  Tim Siebers – Job van Roosmalen – Jesse van Boekel - Gijs van de Heuvel – Wesley Megens –  Willem van Ras – Rowdy Megens –  Beau van Dieten

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn