Nieuws

SCMH - Herpinia 1 1-0 (10 oktober 2021)

maandag 11 oktober 2021

Herpinia verliest onnodig tegen SCMH Mariaheide met 1-0:

 

Voorbeschouwing

Na het nipte verlies tegen Cito in Oss op de eerste competitiezondag met 3-2 werd vorige week de thuiswedstrijd tegen Vesta afgelast in verband met de slechte staat van het hoofdveld.

Vandaag de 2e competitiewedstrijd tegen SCMH te Mariaheide.

In een matige wedstrijd van beide kanten, kon SCMH met veel moeite de 1-0 overwinning over de streep trekken.

Tegen SCMH ontbrak Mike Janssen en ontbraken in verband met blessures Jelco Danen, Nik Arts, Ivo van Aalst, Niek Thijssen en Wesley Megens.

 

Eerste helft

Herpinia startte opnieuw met een 5-3-2 opstelling met 3 centrale verdedigers, Tim, Job en Tom. De backs Semih op links en Ruben op rechts. Het middenveld werd bezet door Jesse, Gijs en Willem. In de aanval Beau en Rowdy.

De eerste helft verliep in een laag tempo en was het veel aftasten door beide teams. SCMH kreeg kleine kansen, terwijl Herpinia veel moeite had om tot echte aanvallen te komen. Pas in de 23e minuut kon Rowdy met een afstandsschot gevaarlijk zijn.

SCMH was nog gevaarlijk met een goed genomen vrije trap, die door Julien goed onder in de hoek als corner werd verwerkt.

Net voor de rust was er een goede combinatie tussen Beau en Rowdy.

Terwijl er geen sprake was van een gevaarlijk SCMH scoorde SCMH in blessuretijd de 1-0 na een goed verlopen aanval van rechts.

Rowdy en Semih ontvingen voor de rust de gele kaart.

Ruststand 1-0 voor SCMH

 

Tweede helft

In een op en neer gaande 2e helft kreeg SCMH kansen om de 2-0 te maken en kreeg Herpinia kansen om de gelijkmaker te maken.

Na 60 minuten werd Semih gewisseld voor Pim Verwijst.

Kopkansen voor Willem en Tom leverde niet het juiste resultaat op.

10 minuten voor tijd kwam Wouter Nass voor Willem in het veld en even later werd Tim gewisseld voor Mike Bouman.

In het slotoffensief van Herpinia kwamen er nog goede scoringskansen voor Rowdy en Wouter. Wouter speelde zich mooi vrij en had een prachtig schot, die fantastisch werd gered door de keeper van SCMH.

Eindstand 1-0 voor SCMH

Komende zondag, 17 oktober 2021, speelt Herpinia thuis tegen NLC.

 

Basisopstelling:

 

Julien van Hintum – Semih Gul –  Tom van Sonsbeek –  Tim Siebers – Job van Roosmalen – Ruben Schoenmakers - Jesse van Boekel - Gijs van de Heuvel –   Willem van Ras – Rowdy Megens –  Beau van Dieten

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn