Nieuws

Herpinia 1 - Fc De Rakt 1 0-0 (10 april 2022)

maandag 18 april 2022

Herpinia behaalt verdienstelijk gelijkspel tegen koploper FC De Rakt 0-0:

 

Eerste helft

Herpinia startte met een 1-4-3-3 opstelling met in de verdediging Julien, Job, Tom, Ruben en Tim. Het middenveld werd bezet door Mike, Willem en Gijs. In de aanval Wesley, Nik en Jelco. Wesley fungeerde meer als valse spits en liet zich regelmatig in zakken op het middenveld.

FC De Rakt had het betere positiespel, maar toch kreeg Herpinia de kansen om op 1-0 te komen; kansen in de beginfase voor Jelco en Nik.

FC De Rakt was veel in balbezit en probeerde met lange ballen in het strafschopgebied van Herpinia gevaarlijk te zijn. Er kwamen kansjes, maar geen uitgespeelde kansen. In de slotminuut kreeg Nik, na een mooie pass van Mike, nog een kans.

 

Ruststand 0-0

 

Tweede helft

In de 2e helft hetzelfde wedstrijdbeeld als in de 1e helft: FC De Rakt veel in balbezit, goed positiespel, maar weinig gevaarlijk voor het doel van Herpinia. In de 66e minuut kwam Herpinia goed weg na een kopbal van Gijs op de paal en een redding van Julien op de doellijn.

De trainer, Eus Marijnissen, kon geen oplossing bedenken om echt gevaarlijk te worden of uitgespeelde kansen te creëren. De bedachte tactiek vanuit Herpinia slaagde vandaag prima.

De Herpinia verdediging met Julien, Ruben, Job, Tim en Tom stond als een huis. Het middenveld met Mike, Willem, Gijs en Wesley moest veel meters maken, maar deed dat uitstekend.

In de 68e minuut kwam Beau voor Jelco in het veld, die prima in viel.

FC De Rakt had nog enkele afstandsschoten zonder resultaat.

Op het einde van de wedstrijd kon Herpinia nog gevaarlijk worden met kansen voor Nik, Wesley, Beau en Willem.

Jesse van Boekel kwam in het veld voor Wesley en Harm Megens kwam in het veld voor de moegestreden Nik.

Eindstand 0-0

Een terecht gelijkspel; een goede teamprestatie van Herpinia tegen de koploper. Dit geeft het team, de technische staf en de supporters weer goede moed voor de komende 9 wedstrijden.

 

 

Programma:

Op maandag 18 april 2022 speelt Herpinia uit tegen Ulysses Megen.

Basisopstelling:

 

Julien van Hintum – Tom van Sonsbeek –  Tim Siebers – Ruben Schoenmakers - Job van Roosmalen – Willem van Ras –  Gijs van de Heuvel – Mike Janssen – Wesley Megens –  Jelco Danen – Nik Arts

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn