Corona virus "persconferentie 21 april" update 21 april

dinsdag 21 april 2020
 


Update bestuur Herpinia dd 21 april 2020

De vanavond door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het voetbal bij Herpinia weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.  

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Zodra het advies van de KNVB binnen is zullen we jullie zo spoedig mogelijk informeren hoe we hier bij Herpinia mee omgaan. Uiterlijk vrijdag 25 april volgt nadere informatie

-=====================================================================================Update dd 31 maart 2020
Het kabinet heeft besloten de termijn van 6 april te verlengen naar 28 april. Op 21 april komt er een nieuwe persconferentie om te bezien of de datum opgechoven moet worden. Dit betekent dat er tot en met 28 april geen wedstrijden, oefenwedstrijden, trainingen en andere grote evenementen op sportpark De Wilgendaal plaats vinden.

De KNVB heeft hierop bekend gemaakt de competities voor al het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit besluit geldt voor alle mannen-, vrouwen- en jeugdvoetbal in heel Nederland

======================================================================
Update bestuur Herpinia dd 15 maart 2020

Onderstaande beslissing van de aanvullende  maatregelen van het kabinet betekenen dat er tot en met 6 april geen wedstrijden, oefenwedstrijden, trainingen en andere grote evenementen op sportpark De Wilgendaal plaats vinden.

====================================================================== 

Update KNVB dd 15 maart 2020

Beste bestuurder,

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs dienen vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april hun deuren te sluiten. Deze nieuwe maatregelen betekenen dat het amateurvoetbal (veld en zaalvoetbal) in ieder geval tot en met 6 april niet door zal gaan, en tevens dat alle amateurverenigingen geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten kunnen organiseren.

Deze beslissing is bedoeld om de verdere verspreiding van coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. We begrijpen dat het voor de voetballiefhebber erg vervelend is. Maar dit is onbekend terrein, en daar horen soms drastische maatregelen bij. Ons advies is dan ook om hier gehoor aan te geven en als voetbalbranche hetzelfde te doen door niet te trainen en alles te sluiten. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze aparte tijden.

De komende periode gebruiken we om verder na te denken over de beste oplossing om gezamenlijk de competities alsnog tot een goed einde te brengen.


Jan Dirk van der Zee

Directeur-bestuurder amateur- en vrouwenvoetbal

======================================================================  

Update bestuur Herpinia dd 13 maart 2020

Het bestuur heeft besloten om het advies van de KNVB om tot en met 31 maart geen wedstrijden, trainingen en andere grote evenementen op het sportpark te doen plaatsvinden overgenomen. Dit betekent dat er tot 1 april geen wedstrijden en trainingen plaats vinden.

=======================================================================  

Update KNVB dd 12 maart 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van 12 maart 2020 m.b.t. het coronavirus heeft de KNVB al het voetbal in Nederland tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje

Stilleggen

Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten.

Amateurvoetbal

Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we

Het bestuur van Herpinia beraadt zich nog nader op welk tijdstip de trainingen mogelijk hervat kunnen worden. Het sportpark is in ieder geval gesloten tot en met maandag 16 maart. De ontwikkelingen blijven we volgen en bij meer nieuws over de trainingen melden wij het. 

======================================================================  

Sportpark dicht tot en met maandag 16 maart 2020 dd 11 maart 2020

De KNVB heeft tot en met maandag 16 maart alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen afgelast. Hiermee volgt de KNVB het advies van NOC*NSF op om gehoor te geven aan de oproep van de Brabantse veiligheidsregio’s om alle evenementen in Brabant tot en met maandag 16 maart af te gelasten Hoewel trainingen hier niet onder vallen, vinden wij als bestuur het in lijn liggen om dan ook alle trainingen en activiteiten af te gelasten.

Ons sportpark blijft  dan ook dicht tot en met maandag 16 maart.  We rekenen op jullie begrip.

Op deze pagina zal telkens de actuele stand van zaken worden gepubliceerd


======================================================================  

Bericht KNVB dd 11 maart 2020

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59592/geen-wedstrijden-brabantse-amateurvoetbal-tot-en-met-maandag 

Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen, die voor deze week op het programma staan, worden uitgesteld. Hiermee volgt de KNVB het advies van NOC*NSF op om gehoor te geven aan de oproep van de Brabantse veiligheidsregio’s om alle evenementen in Brabant tot en met maandag 16 maart af te gelasten en zeer terughoudend te zijn met sociale contacten.

Het gaat om de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen. Ook alle door de KNVB georganiseerde bijeenkomsten in Brabant vinden geen doorgang. De genomen maatregelen gelden tot en met maandag 16 maart. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De afgelaste amateurwedstrijden in Brabant zullen op een nader te bepalen datum worden ingehaald. In de rest van Nederland gaan de amateurvoetbalwedstrijden wel gewoon door.

Maatregel

De maatregel moet eraan bijdragen dat verdere verspreiding van het coronavirus wordt tegengegaan. Gisteren riepen de Brabantse veiligheidsregio’s op om de aankomende zeven dagen zo min mogelijk sociaal contact aan te gaan.

Gisteren werden alle wedstrijden van het betaald voetbal die in Brabant gespeeld zouden worden al afgelast vanwege het coronavirus.

======================================================================  

 Hoe gaan we om met het Coronavirus? dd 9 maart 2020

Het aantal coronabesmettingen in Nederland groeit. Wij krijgen ook vragen hoe we hier mee om gaan.
Herpinia  volgt de adviezen en maatregelen die RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) voorschrijft. De KNVB staat in nauw contact met deze organisaties en met de ministeries die zich hier mee bezig houden. Zij houden alle berichten nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het amateurvoetbal raken, dan wordt dit zo snel mogelijk op deze pagina bekendgemaakt.Tips:

  • Er is besloten om voorlopig het handenschudden met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden.
  • Daarnaast adviseert de KNVB om een eigen bidon of waterfles te gebruiken.
  • Was je handen regelmatig met zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Ben je verkouden of grieperig, blijf dan thuis.

Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van RIVM


verspreiding-covid19-voorkomen-oranje

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn