Nieuws

Herpinia 1 - F De Rakt 1 3-2 (2-10-22)

maandag 10 oktober 2022

Herpinia wint verrassend in eindfase van FC De Rakt met 3-2:

 

Eerste helft

 

Herpinia startte met een 1-4-3-3 opstelling met in de verdediging Robin, Gijs, Jesse, Tim en Tom. Het middenveld werd bezet door Willem, Job en Twan. In de aanval Rowdy, Beau en Mike.

FC De Rakt had in de beginfase veel balbezit en voetbalde veel op de speelhelft van Herpinia. Een kopkans voor De Rakt werd keurig door Robin gered.

Herpinia had moeite om tot een aanval te komen. Echter in de 16e minuut kon Rowdy een prachtige solo inzetten en scoorde hij fraai met een schot in de verre hoek; 1-0 voor Herpinia.

Enkele minuten later had Rowdy een soortgelijke aktie, die helaas geen doelpunt opleverde.

De Rakt bleef verzorgd voetballen zonder echt kansen te krijgen.

Voor Herpinia waren er wel kansen voor Mike, na een goede combinatie met Beau en schotkansen voor Willem en Job.

Ruststand: 1-0 voor Herpinia  

 

2e Helft

 

De Rakt bracht een extra aanvaller in het veld en ging volop in de aanval.

Na 10 minuten in de 2e helft kwam de Rakt op 1-1 na een uitstekend doelpunt in de verre bovenhoek van de rechtsbuiten van De Rakt.

Kort daarna kon Robin uitstekend redding brengen na opnieuw een goed schot van de rechtsbuiten van De Rakt.

Herpinia kon via snelle uitvallen via Rowdy, Beau, Mike, Willem en Job net niet tot scoren komen.

De Rakt kreeg vooral kopkansen uit corners en vrije trappen.

Na een corner werd de bal niet goed weg gewerkt en kon een speler van De Rakt vanaf de 16 meterlijn met een gericht schot in de benedenhoek de 1-2 aantekenen.

Er was nog 15 minuten te voetballen; Pim Verwijst kwam in het veld voor Mike en Nik Arts kwam in het veld voor Twan.

Herpinia gaf zich niet gewonnen en kwam in de 84e minuut op 2-2 na een knappe aktie van Rowdy, die subliem scoorde met een schot vanaf links in de bovenhoek.

De invallers Pim en Nik gaven nieuw elan in de ploeg van Herpinia.

De Rakt kreeg nog een kans uit een vrije trap.

In de slotminuut werd Beau de diepte ingestuurd en kon Beau de keeper omspelen en vanaf rechts de bal in het doel schieten.

De bal ging langzaam naar de doellijn, waar Rowdy op of over de doellijn de bal nog tegen de touwen werkte: 3-2 voor Herpinia.

Nadat Willem nog een schotkans kreeg in het 16-metergebied, floot de uitstekende scheidsrechter, Marco van de Groes, voor het eindsignaal en kon Herpinia de eerste 3 punten bijschrijven.

Eindstand 3-2 voor Herpinia

 

FC De Rakt had regelmatig het betere van het spel. Op basis van het verkrijgen van de meeste kansen in de wedstrijd kan men concluderen dat Herpinia verdiend heeft gewonnen.

Met veel passie, inzet en strijd en regelmatig goed voetbal werd de overwinning behaald. Complimenten aan de groep en de technische staf.

Naast onze aanvallers, die genoemd zijn, verdienen ook onze verdedigers Robin, Gijs, Tim, Tom, Jesse en Twan een pluim.

Supporters van Herpinia blijf onze jongens steunen en laat je zien in de eerstkomende wedstrijd op zondag 9 oktober uit tegen SCMH in Mariaheide.

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Gijs van de Heuvel - Tim Siebers –  Jesse van Boekel – Tom van Sonsbeek – Job van Roosmalen – Willem van Ras – Twan Ceelen - Mike Janssen – Rowdy Megens –  Beau van Dieten 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn