Nieuws

Herpinia 1 - Gassel 1 4-1 (16 oktober 2022)

maandag 7 november 2022

Herpinia wint thuis ruim en verdiend van Gassel 4-1:

 

Eerste helft

 

Herpinia startte met een 1-4-3-3 opstelling met in de verdediging Robin, Gijs, Jesse, Tim en Job. Het middenveld werd bezet door Willem, Mike en Twan. In de aanval Rowdy, Beau en Nik.

Herpinia was vanaf de eerste minuut de betere ploeg en had nog veel ruimer kunnen winnen van Gassel als er nog meer gescoord zou zijn uit de vele verkregen kansen.

In de 4e minuut kwam Herpinia op 1-0 na een goede pass van Willem op Rowdy, die met een mooie actie, Beau kon bedienen, die de 1-0 maakte.

Gassel kon incidenteel mogelijkheden creëren met afstandsschoten en  vrije trappen; De spits van Gassel was af en toe druk aan de bal met vele soloacties, maar kon uiteindelijk tegen Job en Tim geen potten breken.

Herpinia had regelmatig goede combinaties met Rowdy, Beau, Nik en Willem. In de 23e minuut, na een goede pass van Gijs, kon Beau opnieuw scoren, na weer een goede actie van Rowdy.

Net voor de rust kreeg Herpinia nog 2 grote kansen om de voorsprong te vergroten. Helaas; ruststand 2-0 voor Herpinia.

Ruststand: 2-0  voor Herpinia

 

2e Helft

 

Met de snelheid voorin bij Herpinia met name met Nik en vooral Rowdy creëerde Herpinia vele kansen. In de eindfase was Herpinia af en toe slordig. Nik kwam in het begin van de 2e helft vrij voor de keeper; helaas bleef het bij 2-0.

In de 65e minuut kwam Harm Megens in het veld voor Twan. Harm werd rechtsback en Gijs ging naar het middenveld.

Wat met mooie aanvallen niet lukte, gebeurde kort na de spelerswissel wel, toen Willem na een fout van de keeper de  3-0 kon aantekenen.

Gassel werd nog een keer gevaarlijk met een afstandsschot.

Een kwartier voor het einde kwam Robin van Hoogstraten in het veld voor Nik.

De verdediging met Robin, Harm, Gijs, Job, Tim, Jesse, en Twan stond prima en gaf bijna niets weg.

Mike Janssen maakte een sterke indruk zowel aanvallend als wel verdedigend.

Echter 10 minuten voor tijd kwam Gassel op 3-1; bij Herpinia was er even niet de juiste concentratie en kon de speler van Gassel in 2e  instantie scoren na een eerste redding van Robin.

Op het einde van de wedstrijd bleef Herpinia kansen krijgen en kon Beau opnieuw scoren na een actie van Rowdy; 4-1 voor Herpinia.

Robin had als invaller nog enkele leuke acties als rechtsbuiten.

Eindstand 4-1 voor Herpinia

 

Herpinia heeft na 4 wedstrijden zeven punten verzameld en staat nu op een gedeelde 3e plaats. Herpinia voetbalt tot op heden met overtuiging, zelfvertrouwen en spelvreugde.

Dit levert iedere wedstrijd voldoende kansen op; het benutten van de kansen blijft een aandachtspunt.

Komende zondag is Herpinia vrij en voetbalt Herpinia op 30 oktober uit tegen SIOL.

Hopelijk zijn dan Tom van Sonsbeek en Pim Verwijst herstelt van hun blessures; de blessure van Rubin Schoenmakers vergt helaas langer herstel.

 

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Gijs van de Heuvel - Tim Siebers –  Jesse van Boekel – Job van Roosmalen – Mike Janssen - Willem van Ras – Twan Ceelen – Nik Arts – Rowdy Megens –  Beau van Dieten 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn