Herpinia 1 - HBV 1 2-2 (20 november)

donderdag 1 december 2022

Herpinia speelt in slotfase gelijk thuis tegen HBV Beers 2-2:

 

Eerste helft

Herpinia startte met een 1-4-3-3 opstelling met in de verdediging Robin, Gijs, Jesse, Tim en Jeroen. Het middenveld werd bezet door Willem, Job en Twan. In de aanval Rowdy, Beau en Nik.

Een gehavend Herpinia met blessures voor Rubin Schoenmakers, Tom van Sonsbeek en Mike Janssen trof in HBV een sterke tegenstander.

HBV ging op zoek naar een snelle voorsprong en zette Herpinia onder druk; er kwamen kansen voor HBV uit de vele toegekende corners. Robin kon regelmatig goed redding brengen.

Herpinia kon sporadisch gevaarlijk worden via Willem, Rowdy en Beau.

Na een half uur kwam HBV op een 1-0 voorsprong; uit een prachtige voorzet met links vanaf rechts kon een HBV-speler koppend de 1-0 scoren.

Enkele minuten later had Herpinia de 1-1 kunnen maken toen Nik 1 op 1 vrij voor de keeper kwam; helaas.

Vijf minuten voor de rust moest Jeroen geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Harm Megens.

Uit een vrije trap kreeg Job nog een goede kopkans om te scoren. HBV kreeg in de slotminuut nog een kans; de bal ging net voor langs.

Ruststand: 1-0  voor HBV

 

2e Helft

Direct na de rust kreeg Herpinia enkele kansen; Beau na een foute trap van de keeper, kopkans Job en Beau na een goede aktie van Nik.

Echter na 10 minuten in de 2e helft kwam HBV op 2-0; vanuit een indraaiende bal vanaf rechts kon Robin eerst nog redding brengen, maar vanuit de rebound scoorde HBV de 2-0.

Er kwamen over en weer kansen.

Twintig minuten voor het einde werd Beau gewisseld voor Pim Verwijst.

In deze wedstrijd waren er al enkele gele kaarten gevallen; een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg een achterhoedespeler van HBV zijn 2e gele kaart en moest hij het veld verlaten.

Herpinia zette druk op de achterhoede van HBV; vele akties van Rowdy brachten nog niet het juiste effect.

HBV had 9 spelers in hun eigen strafschopgebied staan met 1 speler voorin; vijf minuten voor tijd had HBV nog een schotkans.

Aansluitend hierna had Jesse de bal op links; gaf een mooi indraaiende bal in het strafschopgebied van HBV; de achterhoedespeler van HBV beoordeelde de bal onjuist en kopte in eigen goal; 1-2.

In de slotminuut werd Twan gewisseld voor de leider van Herpinia, Luc van Zuijlen. Een noodgreep vanuit een krappe selectie.

Er kwam nog een kans voor Nik; de keeper van HBV bracht redding.

Dan in de 94e minuut krijgt Rowdy de bal op rechts aangespeeld; geeft een prachtig indraaiende bal met links in het strafschopgebied van HBV; Luc, kopspecialist, kopt de bal fraai binnen: 2-2.

Dolle vreugde in het Herpiniakamp.

Een knappe teamprestatie, waarin we onze verdedigers en doelman zeker niet mogen vergeten.

Eindstand 2-2

                                                                                                            

Herpinia was blij met 1 punt; HBV was niet blij en had misschien wel meer verdiend. Tot de 2e gele kaart was er voor HBV niet veel aan de hand; de 2e gele kaart was het kantelpunt; Herpinia kon nu wel druk op de achterhoede krijgen en zodoende twee keer scoren.

Herpinia heeft dit seizoen 4 keer in de slotminuten gescoord, wat 6 extra punten opleverde; een opvallend feit.

Met de opgelopen blessures en de krapte van de selectie wordt het een spannende periode nog voor de winterstop; Juliana Mill en SES Langenboom uit en Cito thuis; we hebben iedere speler hard nodig.

Zondag 27 november voetbalt Herpinia uit tegen Juliana in Mill.

 

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Gijs van de Heuvel - Tim Siebers –  Jesse van Boekel – Job van Roosmalen – Jeroen van Leeuwen - Willem van Ras – Twan Ceelen – Nik Arts – Rowdy Megens –  Beau van Dieten 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn