Nieuwjaarstoespraak

donderdag 5 januari 2023

Nieuwjaarstoespraak vv Herpinia uitgesproken
door Willy van Griensven


Nieuwjaars  receptie 1 jan 2023.

Welkom Herpinianen,welkom allen, leden ,vrijwilligers ,supporters ,sponsoren en overige aanwezigen.

Een bijzonder woord van welkom aan onze ere-voorzitter Wim v Hoogstraten,en onze ere leden  Ad v d Velden , Theo Janssen,Toon Kersten,Martien v Geffen ,Rene v Summeren en Harrie v Vugt.

En ook een bijzonder welkom aan onze leden van verdienste,Kees v Geffen en Frans jan v d  Berg.

Wij als bestuur willen jullie een gezond en sportief 2023 toe wensen, en hopen dat wij elkaar het komende jaar nog vaak mogen ontmoeten op ons sportpark de Wilgendaal.

Vrij van corona ,gelukkig weer die dingen kunnen doen die we allemaal graag doen ,laten we hopen dat dit zo blijft,en hoe belangrijk de gezondheid voor ons allemaal is blijkt vandaag wel weer  Ad en Arnold al het goede namens ons allemaal.

Afgelopen jaar is ons ere lid ,Adriaan v d Berg bestuurder oud doelman ,supporter samen met zijn Annie  overleden.

Mia Klerks een bekende vrijwilligster in Herpen en ook bij Herpinia samen met Gerda de koffie verzorgen,op zondag middag is ons ontvallen .

Ook vanTonnie Schellekens hebben we afscheid genomen ,zei verzorgde alle bloemen bij Herpinia, en was ook als sponsor aan ons verbonden.

Ook het tragische verkeers ongeval afgelopen week in Oss,waarbij het gezin Aitatus betrokken was, enkele zwaargewonden en hun zoontje Jonathan overleden.

Tot vorig jaar waren Jonathan en Jayden nog lid van vv Herpinia,ze zijn toen verhuisd naar Oss.

Laten we hier even bij stil staan.

Een aantal weken geleden is de 94e algemene ledenvergadering van VV Herpinia geweest.

Het wel en wee is daar natuurlijk besproken,conclusie we zijn een gezonde vereniging.

Met ons 1e elftal in de 4e klasse, een dames 7 -tal en 5 heren teams in de competitie en een Senioren groep die elke zondag ochtend onderlinge wedstrijd spelen.

Verders nog 9 jeugd teams in competitie en een groep pupillen die alleen trainen.

Een groot compliment aan de diverse commissies ,leiders en trainers die de organisatie op zich nemen,en ondanks de corona stop een redelijk stabiel leden en vrijwilligers bestand.

Blij zijn we ook dat Hans Lathouwers onze hoofd trainer het bij Herpinia goed naar zijn zin heeft,spelers groep en begeleiding zijn ook zeer te spreken over werkwijze van Hans.

Dus we gaan lekker met elkaar verder.

De opkomst bij sommige elftallen , het makkelijk afmelden is wel een probleem zorg er voor dat we elkaar niet in de steek laten,we hebben elkaar nodig.

Een gezonde vereniging,financieel gezond,een goed beleid een club sponsoren waar de hele omgeving trots op zou zijn, op deze manier zijn wij als vereniging tot veel in staat. 

Enkele weken geleden ,hebben we mede hierdoor onze accomodatie kunnen voorzien van Ledverlichting, een energie besparende prachtige veld verlichting.

Helaas moeten wij als Herpinia in ons clubhuis sommige prijzen aanpassen, ook dit is beleid voeren ,dit moet ondanks jullie geweldige inzet.

Vanaf 2 januari zal de prijs van bier met 25 cent  verhoogd worden naar 2 Euro.

En dan natuurlijk ,ons jeugdkader, leiding en trainers.

Deze groep heeft het afgelopen jaar oa ,wederom een groots tentenkamp voor alle jeugdleden georganiseerd 3 dagen vertier ,spelvormen ,eten en drinken aan niets ontbrak.

Een groot opgezet FIFA toernooi en het olie bollen zaalvoetbal tot slot.

Ook in het nieuwe jaar wederom actief ,onze jeugdafdeling heeft de jarenlange traditie voortgezet, om een wedstrijd te organiseren tussen ons jeugdkader en onze oudste jeugd ,ons jeugdkader won  met 1-0.

Ook op zondagen zijn onze vrijwilligers actief,achter de bar,op en rondom het veld als leider  ,trainer, scheidsrechter loterij en of kassa noem maar op.

Ook de club van vrijwilligers die ons clubhuis , kleedkamers ,de velden ,beplanting dus het complete complex onderhouden verdienen een groot compliment dank hier voor.

De supportersclub van vv Herpinia heeft afgelopen jaar het 40 jarig jubileum gevierd in ons clubhuis,na enkele lastige corona jaren weer ondersteunend terug bij Herpinia.

Kwis avond was wederom een succes,olie bollen voor de jeugd, en een ere voorzitter in de gelederen Benny Gefeliciteerd en bedankt voor 40 jaar voorzittersschap.

Vandaag 1 jan  2023 het jaar dat we 95 jaar bestaan,we willen dit kleinschalig vieren,rondom de Hemelvaart 18 Mei een aktiviteit voor alle jeugdleden, en op vrijdag 29 sept  een feestavond.  Verdere info volgt.

Op onze algemene ledenvergadering 15 dec jl, heeft Gert-Ton een presentatie gegeven over de Open club Herpen 

Andere naam voor samenwerking Herpinia VIP en Dune Games, er is geld door gemeente toegezegd en de plannen worden verder uitgewerkt.

VIP komt hier op dit complex dat zijn de plannen,elke vereniging blijft apart bestaan, alleen accom odatie word uitgebreid.

Om sporten in het algemeen in Herpen voor eenieder mogelijk te maken,is dit een goede stap voor onze dorpsgemeenschap.

Wij als bestuur zijn trots op onze vereniging Herpinia, jullie hopelijk ook.


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn