Nieuws

Gassel1 - Herpinia 1 0-2 (23 maart 2023)

maandag 17 april 2023

Herpinia wint verdiend  in Gassel met 2-0:

 

Eerste helft

 

Herpinia startte met een 1-4-4-2 opstelling met in de verdediging Robin, Ruben, Jesse, Tim en Tom. Het middenveld werd bezet door Gijs, Lars, Twan en Mike. In de aanval Beau en Harm.

Herpinia had diverse afwezigen, waardoor 2 A-spelers ( Lars Verwijst en Robin van Hoogstraten ) en 1 speler van Herpinia 3 ( Niels van der Linden ) werden toegevoegd aan het team.

Het eerste half uur was Herpinia duidelijk beter dan Gassel. Mike voetbalde als “valse” linksbuiten en was vaak het eerste aanspeelpunt bij een aanval van Herpinia.

Herpinia kreeg kleine kansjes; Beau kwam na een goede dieptepass recht voor de keeper, maar had net onvoldoende controle over de bal.

Na twintig minuten kreeg Herpinia een terechte vrije trap toegekend op de rand van het strafschopgebied. Lars nam de vrije trap keurig en de bal kwam op de doellat; in de rebound kwam de bal bij Tim terecht, die de bal in schoot op de goal; de bal werd door een speler van Gassel van richting veranderd en kwam in het doel terecht; 1-0 voor Herpinia.

In het laatste kwartier van de 1e helft had Gassel een betere fase en kwam tot meer aanvallen en diverse corners. Een behoorlijke kans voor Gassel trof gelukkig geen doel. In deze periode kreeg Herpinia kleine kansjes.

Ruststand: 1-0 voor Herpinia

 

2e Helft

Bij Herpinia kwam Robin van Hoogstraten in het veld voor Harm.

Het spel ging wisselend op en neer; eerst kreeg Gassel een behoorlijke kans en aansluitend schoot Robin na een goed aktie op de buitenkant van de paal. Mike kwam vrij voor de keeper en kon net niet scoren; Beau had nog een goed kopkans.

Na twintig minuten kreeg Gassel een kans om de 1-1 te maken; gelukkig ging de bal naast.

Pim Verwijst kwam in het veld voor Twan. Pim kreeg direct twee mogelijkheden; een goede kans kwam na een prima aktie van Robin op rechts.

Gassel had wat vrije trappen en corners; de hoge ballen werd door onze keeper Robin keurig verwerkt.

Tien minuten voor het einde kwam Niels van der Linden in het veld voor Lars; vijf minuten later, na een goed aktie van Robin op rechts, kon Niels met een rake schuiver in de benedenhoek de 2-0 maken. In de slotminuut kreeg Niels nog een mogelijkheid; helaas.

Eindstand 2-0 voor Herpinia

                                                                                                                 

Herpinia behaalde een verdiende overwinning op Gassel en komt met de 3 verdiende punten boven Achates en Siol  op de ranglijst te staan.

Het team heeft in Gassel de juiste mentaliteit getoond.

Het was verder leuk om te zien dat er een redelijk aantal supporters van Herpinia aanwezig waren. Dat doet de jongens goed.

Komende zondag gaat Herpinia op bezoek bij Achilles Reek, dat donderdag met 3-1 wist te winnen van FC De Rakt.

Achilles zal zondag de favoriet zijn nadat zij nu op de vierde plek staan.

Supporters kom de jongens van Herpinia steunen in deze moeilijke periode. Jullie zijn van harte welkom.

 

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Ruben Schoenmakers - Tim Siebers – Tom van Sonsbeek -   Jesse van Boekel – Gijs van de Heuvel -  Lars Verwijst – Mike Janssen – Twan Ceelen – Beau van Dieten – Harm Megens 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn