WEC - Herpinia 4-1 (24 september 2023)

maandag 25 september 2023

Herpinia verliest eerste competitiewedstrijd tegen WEC te Wybosch met 4-1:

 

Voorbereiding:

Herpinia kende een matige voorbereiding voor het seizoen 2023-2024; voor de Beker werd verloren van Deso en Vesta; van Achilles werd in de Reek wel met 3-1 gewonnen.

Bij het begin van de competitie is het voor de trainer Hans veel puzzelen: helaas vele blessures; enkele langdurig: Wesley Megens (knie), Jelco Danen (enkel), Pim Verwijst (rug), Mike Janssen (rug), Job van Roosmalen (knie) en Gijs van de Heuvel (lies).

 

Eerste helft

 

Herpinia startte met een 1-4-4-2 opstelling met in de verdediging Robin, Ruben, Tim,Tom en Jesse. Het middenveld werd bezet door Harm, Willem, Nik en Twan. In de aanval Beau en Rowdy.

WEC gaat dit jaar voor het kampioenschap en liet dit voor de rust duidelijk merken. Na 35 minuten was het 4-0 voor WEC.

Herpinia was vooral aan het zoeken voor de rust en kon af en toe gevaar brengen: een goede voorzet van Jesse werd door Willem net gemist; aktie Rowdy werd net gesmoord; schot van Twan net over; Beau had meer succes en kon de 4-1 scoren; Beau had bijna de 4-2 op zijn schoen na een geweldige dieptepass van Tom.

Ruststand: 4-1 voor WEC

 

2e Helft

 

Bij Herpinia waren er direct 2 wissels: Lars Verwijst (jeugdspeler) en Mathijs de Kleijn (debuut) kwamen in het veld voor Twan en Harm.

De 2e helft verliep voor Herpinia wat beter en was er meer controle.  WEC ging meer inzakken en bleef gevaarlijk met snelle uitvallen; de score had nog hoger uit kunnen uitvallen. Herpinia kreeg geen echte grote kansen.

Een kwartier voor het einde kwam Nik zeer ongelukkig met het hoofd en knie tegen het reclamebord; even paniek. Nik moest gewisseld worden en werd vervangen door Gijs van de Heuvel ( er was geen andere wisselspeler ).

Eindstand 4-1 voor WEC

 

Programma:

 

Tijdens het Feestweekend van Herpinia ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan, voetbalt Herpinia komende zondag, 1 oktober 2023,  thuis tegen Boskant om 14.00!!! Boskant verloor thuis hun eerste wedstrijd met 5-2 van Avesteijn. Het belooft een spannende wedstrijd te worden; beide teams gaan voor de 3 punten.

Laten we hopen dat van de geblesseerden mogelijk Nik, Gijs en Mike beschikbaar zijn.

Supporters kom zondag onze jongens aanmoedigen; zij hebben jullie steun hard nodig.

Na afloop van de wedstrijd is er nog een gezellig samenzijn in de Feesttent van Herpinia; iedereen is welkom!

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Ruben Schoenmakers - Tim Siebers – Tom van Sonsbeek -   Jesse van Boekel – Harm Megens -  Nik Arts – Twan Ceelen – Willem van Ras – Beau van Dieten – Rowdy Megens 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn